6 tips for å få mer engasjerte elever

Siden det er så mange lærere som er avhengig av digital undervisning, tenkte vi det kunne være nyttig å dele 6 tips til hvordan du kan holde på læringsengasjementet.

  1. Uttrykk glede over å lære

Din entusiasme skinner gjennom til elevene dine, så bring inn glede og begeistring i undervisningen din. Enten du sitter foran en skjerm eller står i klasserommet, er det å vise engasjement og nysgjerrighet til læring inspirerende for elevene dine.

  1. Aktiv deltakelse

Utform timene og oppgavene dine rundt engasjement og aktiv deltakelse. Oppumuntre elevene dine til å engasjere hverandre mens de løser en oppgave. Et godt eksempel er at når elevene har fullført AR-modellene sine i Ludenso Create kan de presentere for hverandre i mindre grupper over video. Verktøy som Flipgrid eller Whereby er gode og enkle videoverktøy som lar elever møtes og dele tilbakemeldinger direkte. Veksle mellom refleksjonsmodeller med lave og høye aktivitetsnivå.

  1. Del opp timene dine

Oppmerksomhetsspennet er vanligvis kortere når man møtes digitalt, enn når man er i klasserommet. Du bør derfor vurdere å bryte ned timene dine i mindre økter. Hvis du vil sette i gang klassen din med å lage Ludenso-modeller, kan du forklare oppgaven og vise fram 3D-modelleringsverktøyet på 15 minutter over video. Deretter kan du be elevene dine om å gå ut i mindre grupper eller be dem om å fullføre oppgaven hver for seg. Etter 45 minutter kan du da invitere til en full klassediskusjon om oppgaven elevene nettopp fullførte. Du vil kunne se fremgangen deres i tillegg til å gi dem litt variasjon. Slik unngår du at elevene utmattes ved å være på video hele dagen - dette tipset inkluderer deg som lærer!

Din entusiasme skinner gjennom til elevene dine, så bring inn glede og begeistring i undervisningen din.


  1. Strekk eller lek!

Å sitte bak en datamaskin og undervise i video kan føre til at vi glemmer at vi trenger å strekke bena og bevege oss. Hvorfor ikke strekke beina litt med elevene dine? Finn gjerne en rask 5-minutters tøyningsøvelse på Headspace-appen eller på Youtube og få elevene dine til å røre på seg.

  1. Gi elevene eierskap til egen læring

Gi elevene mulighet til å dele meninger, og gi dem frihet til å velge hva de jobber med. Hvis du har flere moduler med flere forskjellige emner, kan du tilby studentene å velge tema. Husk at det ikke er et valg om de skal jobbe eller ikke, men det er et valg om hva de skal jobbe med. Varier det gjennom morsomme, kreative og dype konsentrasjonsoppgaver.

  1. Refleksjon er nøkkelen

Læring bør ikke bare være fokusert på å sende ut informasjon til elevene. Det er like viktig å forstå hvorfor vi lærer, å oppleve hvordan vi kan anvende kunnskapen, og hvordan det føles og ser ut i virkeligheten. Sett læringen i en kontekst før du deler ny informasjon eller innhold. Denne typen refleksjon hjelper elevene å forstå behovet for å vite eller lære den nye informasjonen.

Om du vil lære mer om Ludenso Create kan du klikke her.

Ønsker du å sette elevene dine i gang med nye læringsaktiviteter og ønsker du å undervise i digitale ferdigheter? Send en e-post til ingrid@ludenso.com, så hjelper vi deg gjerne i gang med et kreativt AR-prosjekt.