Ludenso Create er klar for skolestart

I vår moderne verden er det lærerne som er superheltene. Det har aldri vært mer utfordrende å forberede barn på morgendagens usikkerhet som det er i dag. I dette blogginnlegget vil jeg fortelle deg hvordan vi som utdanningsleverandør jobber for å hjelpe lærere med å bli digitale superhelter, og hvordan vi nesten undervurderte betydningen av barns kreativitet.

Hvordan dagens skole dreper kreativiteten

Theoline er et kreativt geni. Hun elsker å utforske og finne på ting.

Dette er Theoline. Theoline er 5 år og er en nysgjerrig oppdagelsesreisende. Hun er et kreativt geni som liker å pusle og finne nye løsninger. En mye sitert NASA-studie viste at hun ikke er alene. 98% av barna i alderen 4-5 år scoret som "genier" i kreativitetstesten, mens bare 2% av 280 000 voksne gjorde det samme (kilde).

Hvordan kan dette ha seg? Sir Ken Robinson har kommet med en dristig påstand om at det er skolene som dreper kreativiteten. Dette sa han i en Ted Talk som nå er sett av over 70 millioner mennesker (kilde). Theoline har som de fleste andre barn på hennes alder, 13 000 timer på skolen foran seg. De fleste av disse timene vil bli brukt på å konsumere det samme innholdet som alle de andre elevene, og det forventes at hun skal komme med med det samme svaret som alle andre. Dette er ikke nødvendigvis noe som øker kreativiteten.

Dessverre mister flesteparten av dagens elever sine kreative evner i løpet av sine 13.000 skoletimer

How we Nearly Followed the Same Track - and Were Challenged by a Passionate Teacher

On August 16th we'll launch Ludenso Create: our tool that helps teachers keep students like Theoline inspired, curious and creative. At Ludenso, it’s all about letting the children create their own content. But that wasn’t always so. We too made an initial mistake of focusing on consumption rather then creation.

The story of Ludenso as you know it today was sparked in Vollen Montessori School in Asker 2018, where we showcased some Augmented Reality (AR) headsets and AR apps. The children got immersed in the technology, and the teachers were happy. To our surprise after a fun and engaging lesson, one of the teachers came up to us with a question that changed everything:

Hvordan vi nesten fulgte samme spor - og ble utfordret av en lidenskapelig lærer

På dagen for skolestart, 16. august, lanserer vi Ludenso Create: verktøyet vårt som hjelper lærere med å holde elever som Theoline inspirert, nysgjerrige og kreative. Hos oss i Ludenso handler det om å la barna skape sitt eget innhold. Men slik har det ikke alltid vært. Da vi startet opp gjorde vi i likhet med mange andre, en stor feil med å fokusere på forbruk framfor skapelse.

Historien om Ludenso slik den ser ut i dag ble utløst på Vollen Montessori School i Asker 2018, hvor vi viste frem noen Augmented Reality (AR)-briller og AR-apper. Barna ble fordypet i teknologien, og lærerne var fornøyde. Til vår overraskelse etter en morsom og engasjerende leksjon, kom en av lærerne likevel til oss med et spørsmål som forandret alt:

“Kan elevene skape noe selv?”

“Kan elevene skape noe selv?” var spørsmålet som åpnet øynene våre, og som la grunnlaget for ideen bak Ludenso Create. Plutselig ble det åpenbart for oss at elevene burde kunne lage sitt eget innhold for å utforske, lære og dele! Og hvor dumt av oss å bare ha fokusert på vårt eget AR-innhold for forbruk.

Kort fortalt så satte dette spørsmålet oss på sporet av å lage verdens enkleste 3D-modelleringsprogram, Ludenso Create. Vi lot barna på Montessori prøve den aller første versjonen av teknologien. Første gangen jeg så barnas mestringsfølelse og glede da de utforsket sine egne kreasjoner i AR er fortsatt en av de beste følelsene jeg noensinne har hatt. Se for deg 20 barn se ideene sine komme til live i skolegården og løpe rundt i sine egne AR-bygninger! Vi hadde gitt disse barna en unik opplevelse, og jeg var sikker på at vi kunne gjenskape denne skapergleden for så mange flere unge.

Hvordan vi frigjør det kreative potensialet i alle klasserom

Vårt endelige mål er å gjøre alle i stand til å bli digitale skapere. Med Ludenso Create gir vi lærerne et enkelt, men kraftig verktøy for å gjøre det enklere å samskape. Dette gir lærere og barn en ekstremt enkel måte å begynne å bli kjent med to teknologier som sies å spille en stor rolle i fremtiden: 3D og AR.

Ved å melde deg på Ludenso som lærer får du tilgang til:

  1. Vårt barnevennlige 3D-modelleringsverktøy, Ludenso Create
  2. Vår AR -app, Ludenso Create
  3. En lærerportal med pedagogisk inspirasjon laget av kreative lærere
  4. En virtuell klasseromsfunksjon, som lar deg og elevene dine utforske klasseprosjektene sammen - både hjemmefra og på skolen
  5. Invitasjoner til kreative og meningsfulle utfordringer (vår neste utfordring er bærekraftsutfordringen i oktober)

Plattformen er bygget i samarbeid med Universitetet i Oslo, Universitetet i Stavanger, Oslo MET, Oslo kommune, grunnleggerne av Kahoot! (Johan Brand og Jamie Brooker), og Norges forskningsråd. Avslutningsvis ville lanseringen av Ludenso Create aldri vært mulig uten de inspirerende lærerne vi har vært så heldige å få jobbe med fra hele Norge, Sverige og Tyskland.

Vil du være den første som prøver? Registrer deg på www.ludenso.no, så sender vi deg en oppdatering når vi lanserer den 16. august.

A Big Thanks From Team Ludenso

Ludenso itself stems from the latin word “Ludens”, which means having fun, or being playful. For the team working at Ludenso, having fun is a way of working, and we believe everyone performs the best if they enjoy and have a passion for what they do. Simultaneously, we want to make fun and engaging products that have a real impact. A big thanks to all the pioneering teachers and pupils who are helping us develop and make our solutions better, and to everyone else who is supporting us on our mission to enable everyone to become digital creators.

En stor takk fra Team Ludenso

Ludenso stammer fra det latinske ordet "Ludens", som betyr å ha det gøy eller å være leken. For teamet som jobber hos oss i Ludenso, er det å ha det gøy en måte å jobbe på. Vi tror at alle presterer best hvis de liker og har en lidenskap for det de gjør. Samtidig ønsker vi å lage morsomme og engasjerende produkter som har en reel innvirkning på barns læring. Jeg ønsker å rette en stor takk til alle de innovative lærerne og elevene som hjelper oss med å utvikle og gjøre løsningene våre bedre, og til alle andre som støtter oss i vårt arbeid for å gjøre alle i stand til å bli digitale skapere.

På vegne av team Ludenso,

Eirik,
Grunnlegger og daglig leder