NIMECHE DESIGN-UTFORDRING

Sammen med NIMechE Design Challenge Team skal vi arrangere et Ludenso Create Hackathon for unge, kreative hoder på tvers av Afrika! Deltagerne vil lære seg å designe i 3D og med AR, og vil samarbeide om å nå FNs bærekraftsmål.

Idag er det Nigerias nasjonaldag, og vi kan ikke tenke oss en bedre dag å annonsere at vi samarbeider med NIMechE om å gjøre en Design Challenge! Sammen inviterer vi unge og kreative hoder fra hele Afrika til vårt første virtuelle Ludenso Create Hackathon. Hackathonet retter seg mot FNs bærekraftsmål for å la unge afrikanere jobbe for å løse aktuelle problemstillinger lokalt.

Søknadsfrist: 14. Oktober

Tid: 2. - 6. November

Sted: Virtuelt

Med en klimakrise og en global pandemi som preger oss, har vi ikke hatt et større behov for rask endring enn vi har i dag. Det er et brennende behov for innovasjon, og vi ønsker derfor at unge, kreative hoder fra Afrika skal kunne komme sammen om å løse bærekraftsutfordringer gjennom virtuelt samarbeid.

Hackathonet vil vare i 6 uker, og deltakerne vil lære seg å designe gjennom bruk av Ludenso Create, som er et utvidet virkelighet (AR) verktøy som lar brukerne 3D-modellere sine egne ideer. I løpet av en uke vil team samarbeide om å skape nye løsninger på problemer de sliter med i Afrika i dag. Ved å koble team med ferdigheter, kunnskap og verktøy ønsker vi å skape selvtillit og vekst mtp å løse bærekraftssituasjonen vi står ovenfor.

Vi inviterer kreative "doers", oppstartsselskap, utviklere, studenter og alle som er lidenskapelig opptatt av teknologi og å utgjøre en forskjell til å ta del i hackathonet.

Påmelding gjøres her!

Spørsmål kan sendes til nimeche.dsign.challenge@gmail.com