The Ludenso Sustainability Challenge

Utforsk et framtidshjem

1. Klassediskusjon

Vi anbefaler at du og klassen din diskuterer følgende før dere starter på utfordringen:

  • Hvilke bygninger og områder tror du en by vil bestå av om 100 år? Kom opp med minst 40 ideer (for eksempel sykehus, kinoer, skoler, osv)

  • Ha en demokratisk avstemming hvor dere bestemmer dere for hva som skal bygges under utfordringen, og hvem som skal skape hvilken bygning.

2. Oppdrag bærekraft

Året er 2121, og du og klassekameratene dine har mottatt et oppdrag om å designe en futuristisk og bærekraftig by.

Bygningene må være solide nok til å tåle klimautfordringer, og dere bør tenke på energiforsyninger. Hva vil prege klassens framtidsby?

Bruk fantasien og begynn å bygge!

Kom i gang!

3. Sett sammen bygningene til en by

For å samle alle bygningene i en by må læreren din lage en “gruppevisning" i Ludenso Create. Da kan du logge på med koden du mottar fra læreren din. Vis de bærekraftige løsningene du har kommet på under utfordringen for klassen, og forklar tankene dine.

TIPS:
Ved å laste ned “Ludenso Create” til telefonen eller nettbrettet ditt, vil du kunne åpne 3D-modellen din og se den komme til live i omgivelsene dine.

Finn et egnet sted, utforsk byen din som kommer til live i AR og ta et skjermbilde eller et skjermopptak som viser ideen din.

NB! Husk å logge av Ludenso Create på datamaskinen din før du logger deg på telefonen eller nettbrettet.

4. Vinn premier!

For å delta i konkurransen om de kule premiene må du dele innovasjonen din. Du står fritt til å presentere ideen din som en video, et bilde, et skjermbilde eller en PowerPoint, så lenge du beskriver løsningen din og hvorfor den er bærekraftig. For å delta i utfordringen må du dele bidraget på Facebook, Instagram eller Twitter, og bruke hashtaggen #Ludenso #SustainabilityChallenge.

Lykke til og ha det moro!

Løsningsforslag